Çanakkale Kuyu Temel, yapı yüklerinin güvenli şekilde zemine aktarımını yapan yapı elemanıdır. Temeller, kolon, perde, taşıyıcı duvar gibi düşey taşıyıcılardan oluşur. Betonarme temeller, çelik, ahşap gibi yapıların temellerinde de kullanılabilir.
Son zamanlarda özellikle kentsel dönüşüm projelerinin vazgeçilmezi olan kuyu temel, iksa yöntemlerinden biridir. Genel olarak bitişik yapılarda yerden kazanmak için uygulanan bir yöntemdir. İnşaat sektörünün vazgeçilmezleri arasında olan
Çanakkale Kuyu Temel, işçiliği en fazla olan ve tehlikesi en bol yöntemlerdendir. Artılarından bir tanesi diğer iksa yöntemlerine göre daha ekonomik olmasıdır.
Çanakkale Kuyu Temelci olarak, insan gücü ile kazı yapılarak tek taraflı betonarme perde gibi kullanılan derin kazılarda desteleme amaçlı kullanılır. Yeraltı suyunun fazla olmadığı sert zeminler en uygun uygulama yeridir. Zemine göre 20 ila 30 m. derinliğe kadar uygulanabilir.
Kuyu Temel Nedir?
Çanakkale Kuyu Temel derin kazı öncesi çevre komşu bitişik nizamdaki parsel ve yol, toprak kaymasında doğacak can ve mal kaybını önlemek için el ve el aletleri ile Ahşap maden direkleri ile tahkimat yapılarak 25m-30m derinliklerine kadar uygulanan genelde bitişik nizam parsellerde yer kaybını önlemek için yapılan yönteme Kuyu temel denir.
Çanakkale Kuyu Temel Maliyeti
İşin Birim Fiyatı :1 m3 kazılacak olan toprağın fiyatı 0,00 TL/m3 tür.
Birim fiyatını Yer, Konum, Proje detayı , Zemin etüd raporlarındaki sonuçlar belirler bu bilgileri taşeron firma adayları ile paylaşmanız durumunda anlaşma yapıldığı halde her hangi bir nedenle fiyat artışı isteyen bir taşeronla karşılaşmamış olursunuz.
Arsa üzerinde Zemin etüd sondaj çalışmaları istenilen derinlikte karot alınır çıkan zemin numuneleri jeoloji mühendisler tarafından rapor haline getirilerek statik inşaat mühendisimiz ile çıkan sonuç ve önerileri paylaşması sonrası içsel sürtünme açısını derecelerine göre hesap değeri olarak alınarak çevre komşu parsellerin yerinde bakılarak toprak üstü yüklerini hesaplama sonucu olarak (sürsaj) kuyu temel projesi aplikasyon üzerinde çizilerek arsanın bulunduğu yerinin ilgili belediye kurumuna verilmesi sonrası onaylanması beklenir onaylanması sonrası şantiyeye teslim edilir.